Povecanje grudi – osnove

Jasno je da su grudi jedan od najprimetnijih delova tela zena. A oblik i velicina grudi deo su psihickog, fizickog i seksualnog identiteta zena. Nerazvijene, odnosno male grudi su stvar gena ali se danas vrlo uspesno vrsi povecanje grudi, najcesce silikonskim implantima, sve sa ciljem postizanja skladnijih, zenstvenijih i naravno vecih grudi, koje uticu na kompletnu zensku figuru.

Vec preko 30 godina uspesno se vrsi povecanje grudi pomocu silikonskih implanata, pa je sama procedura usavrsena da gotovo i nema kontraindikacija i negativnih efekata. Nekada, u daljoj proslosti, koristilo se masno tkivo, ali je ovakva procedura mogla da uzrokuje i veliki broj naknadnih komplikacija.povecanje grudi

Danas se za povecanje grudi najcesce koristi kohezivni silikon koji je izuzetno otporan na traumu, cak i ostrim predmetima. Oblik silikonskih implanata koje proizvadjicu nude je gotovo uvek okrugao ili u obliku kapi. Za prihvatljivu velicinu grudi, neka prosecna velicina implanta je oko 300ml.

Ova hirurska intervencija se, kao sto smo napomenuli, vrsi vec dugo vremena i do danas nije primecena bilo kakva veza sa pojavom tumora dojke ili drugim oboljenjima.

Leave a comment